Een weekje met heel veel probeersels. Geprobeerd bloemkoolpizza te maken. Dit heeft nog wat finetuning nodig, maar is zeker een kandinaat voor op mijn blog. De enchiladas zijn voor herhaling vatbaar, misschien niet met de wraps en in de plaats daarvoor slabladeren. Vooral met het oog op wat koolhydraat armer eten. De broccolisalade houd ik erin. Ook erg lekker voor lunch en ideaal om mee te nemen mocht je weer naar kantoor gaan.
400 g broccoli
200 g witte kool
100 g amandelen
100 g gele rozijnen
2 bosuitjes
1 perssinaasappel
2 tl miso
1 kleine rode ui
2 tl tahin
zout en peper
Kook de broccoli zo'n 5 minuten en giet af. Spoel af met koud water.
Meng voor de dressing het sap van de sinaasappel, de miso, de rode ui, de tahin en wat zout en peper in een mixer en mix. Dit kan met de staafmixer, de blender of een keukenmachine.
Hak de amandelen en bosuitjes in grove stukken.
Meng alles met elkaar in een grote kom. Rasp als finishing touch nog wat sinaasappelrasp over de salade.
Genieten maar!
Zaterdag: Vis met maïspuree en broccoli
Zondag: Bloemkoolpizza met burrata en parmaham
Maandag: Vega enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen
Dinsdag: Kip piri-piri schotel
Woensdag: Gnocchi met ricotta, gerookte ham, groene asperges en erwtjes
Donderdag: Broccolisalade met gele rozijnen en amandelen
Vrijdag: Borrelen