12 stuks
Wanneer je je zuurdesemstarter gaat voeden, moet je altijd wat weggooien. Het is natuurlijk zonde om dit niet te gebruiken. Zo zou je deze heerlijke pannenkoekjes kunnen maken. De pannenkoekjes hebben meer smaak en meer bite dan gewone pannenkoekjes. Zeker het proberen waard!
225 g bloem
40 g licht bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
0,5 tl zout
1 tl baking soda
250 ml (plantaardige) melk
1 ei
145 g zuurdesemstarter
Mix alle droge ingrediënten in een kom.
Mix alle natte ingrediënten in een kom.
Meng de natte ingrediënten in de droge ingrediënten met een garde. Mix tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
Laat een nachtje in de koelkast staan. Je werkt hier met zuurdesemstarter. Door in een koelkast te laten rijzen vertraag je het rijsproces waardoor je ‘s ochtends vroeg perfect gerezen beslag hebt.
Bak de volgende ochtend de pannenkoekjes in een pan met boter, zoals je andere pannenkoekjes ook bakt.