Zuurdesemstarter bananenbrood

11 november 2020

1 cake

Met zuurdesemstarters kun je een heleboel. Zo ook een bananenbrood maken. Ideaal voor wanneer je je zuurdesemstarter gaat voeden en een gedeelte moet weggooien.

Ingrediënten

  • 225 g roomboter

  • 360 g suiker

  • 300 g bloem

  • 1 tl baking soda

  • 0,5 tl zout

  • 300 g bananen, geprakt

  • 2 eieren (M)

  • 1 tl vanille-extract

  • 145 g zuurdesemstarter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Meng de suiker, boter en het vanille-extract met een mixer.

  • Voeg de eieren, banaan, zout en baking soda toe aan het suiker-boter mengsel.

  • Voeg de bloem toe. Spatel tot het opgenomen is en niet langer!

  • Spatel de starter erdoorheen.

  • Vet een bakvorm in. Ik gebruikte een tulbandvorm, maar een gewone taartvorm (20-24 cm doorsnede) of cakeblik kan natuurlijk ook gewoon.

  • Zet in de oven voor 45-60 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.