1 cake
Met zuurdesemstarters kun je een heleboel. Zo ook een bananenbrood maken. Ideaal voor wanneer je je zuurdesemstarter gaat voeden en een gedeelte moet weggooien.
225 g roomboter
360 g suiker
300 g bloem
1 tl baking soda
0,5 tl zout
300 g bananen, geprakt
2 eieren (M)
1 tl vanille-extract
145 g zuurdesemstarter
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de suiker, boter en het vanille-extract met een mixer.
Voeg de eieren, banaan, zout en baking soda toe aan het suiker-boter mengsel.
Voeg de bloem toe. Spatel tot het opgenomen is en niet langer!
Spatel de starter erdoorheen.
Vet een bakvorm in. Ik gebruikte een tulbandvorm, maar een gewone taartvorm (20-24 cm doorsnede) of cakeblik kan natuurlijk ook gewoon.
Zet in de oven voor 45-60 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.