2 personen
Met het aankomende mooie weer is dit lekker om buiten te eten. Je kunt het op de bbq maken of in de oven.
1 zalmforel
1 bosje dille, peterselie en bieslook
2 venkelknollen
2 grote uien
1 prei
250 g cherry tomaatjes
citroen
0,25 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl venkelzaad
0,25 tl zout
0,25 tl peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de venkel in parten en de prei in ringen van 1 cm. Blancheer de groente in het kokende water voor 5 minuten.
Bak de groente voor 5 minuten in een koekenpan met de knoflook en ui.
Verdeel de groente in een ovenschaal.
Vul de vis met partjes citroen, peper, zout en de dille, peterselie en bieslook. Laat nog wat over voor garnering.
Leg de vis op de groenten en verdeel de tomaatjes over de ovenschaal.
Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, venkelzaad, zout en peper.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 25 minuten.Haal het folie ervan af en zet nog 10 minuten in de oven.
Serveer met patatjes, rijst of geroosterde aardappels.