Zalmforel met groenten uit de oven

18 september 2020

2 personen

Met het aankomende mooie weer is dit lekker om buiten te eten. Je kunt het op de bbq maken of in de oven.

Ingrediënten

  • 1 zalmforel

  • 1 bosje dille, peterselie en bieslook

  • 2 venkelknollen

  • 2 grote uien

  • 1 prei

  • 250 g cherry tomaatjes

  • citroen

  • 0,25 tl gerookt paprikapoeder

  • 0,25 tl venkelzaad

  • 0,25 tl zout

  • 0,25 tl peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Breng een pan met water aan de kook. Snijd de venkel in parten en de prei in ringen van 1 cm. Blancheer de groente in het kokende water voor 5 minuten.

  • Bak de groente voor 5 minuten in een koekenpan met de knoflook en ui.

  • Verdeel de groente in een ovenschaal.

  • Vul de vis met partjes citroen, peper, zout en de dille, peterselie en bieslook. Laat nog wat over voor garnering.

  • Leg de vis op de groenten en verdeel de tomaatjes over de ovenschaal.

  • Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, venkelzaad, zout en peper.

  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 25 minuten.Haal het folie ervan af en zet nog 10 minuten in de oven.

  • Serveer met patatjes, rijst of geroosterde aardappels.