2 personen
Deze zalm uit de oven is simpel en snel. En met de wasabi nootjes zit er ook een lekker pitje in. Ideaal voor als je meer vis probeert te eten.
600 g broccoli
400 g zalm
200 g paksoi
1 el geraspte gember
2 el rijstazijn
2 el mirin
1,5 el vissaus
2 el olijfolie
75 g wasabi nootjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de broccoli in roosjes en de paksoi in stukjes en blancheer voor 5 minuten in kokend water.
Mix voor het sausje de gember, rijstazijn, mirin (als je geen mirin hebt kun je ook suiker gebruiken), vissaus en olijfolie samen.
Doe de broccoli en paksoi met de helft van het sausje in een ovenschaal en hussel alles.
Dep de stukken zalm droog en leg deze op de broccoli.
Hak de wasabi nootjes grof. Giet de andere helft van het sausje over de zalm en maak daarna een mooi korstje op de zalm van de gehakte wasabi nootjes.
Zet dit voor ongeveer 15 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.