15 peertjes
Nog 1 nachtje slapen tot Kerst! En bij Kerst denken veel mensen aan stoofpeertjes. Nou mogen ze van mij wel het hele jaar rond op het menu staan, zo lekker!
Dit recept maakt er lekker veel, zodat je er gewoon een paar dagen van kunt genieten. Als je het wat meer kidsproof wilt maken, vervang de wijn en port dan voor een goede bessensap en wat gepureerde bosvruchten.
Door het kookvocht in te koken, houd je een siroopje over die je natuurlijk bij de peertjes kunt serveren, maar je kunt hem ook gebruiken in bijvoorbeeld je havermout, bakje yoghurt of in de koffie.
15 Gieser Wildeman peertjes
750 ml rode wijn (ik gebruikte een Merlot)
250 ml port (ik gebruikte Ruby port)
200 gram kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 stukken steranijs
2 kruidnagels
2 mandarijnen
1 el maizena
Schil de peertjes en haal een stukje uit de onderkant.
Zet de geschilde peertjes in een grote pan.
Voeg de wijn, port, suiker, het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagels en het sap en de schil van de mandarijnen toe aan de pan.
Breng dit aan de kook.
Zodra het kookt, zet het vuur dan laag en laat een uurtje op het vuur staan.
Controleer na een uur of de peren zacht zijn. Zo niet, laat nog eventjes op het vuur staan.
Haal de peertjes uit het vocht.
Meng de maizena met wat water tot een slurrie, voeg dit toe aan het peertjesvocht. Roer dit goed door.
Kook het vocht in tot je nog ongeveer de helft over hebt.
Serveer met bijvoorbeeld een bolletje ijs.