2 personen
Shakshuka is het ideale lunch of diner gerecht. Het is lekker en gezond! En weet je wat het mooiste is, als je over houdt, kun je het de volgende dag opwarmen en dan is het eigenlijk nog lekkerder, omdat alle smaken lekker hebben kunnen trekken.
4 eieren
2 blikken gepelde tomaten
2 tomaten
2 rode paprika’s
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 tl komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl cayennepeper
0,5 tl kaneel
100 g feta, verkruimeld
koriander
peper en zout
olijfolie
eventueel: 2 naanbroden
Snijd de ui, knoflook, koriandersteeltjes, paprika’s en tomaten in stukjes.
Verhit een beetje olijfolie in een wat diepere koekenpan. Fruit hierin de ui, knoflook, paprika en koriandersteeltjes.
Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe en bak op middelvuur tot de kruiden lekker beginnen te geuren.
Voeg de tomaat uit blik en verse tomaat toe. Kook tot de saus nog net 5 minuten nodig heeft voor jouw gewenste dikte. Ik houd zelf altijd van een ietwat dikkere shakshuka.
Breek de eieren een voor een in een soeplepel en maak met de soeplepel kuiltjes in de saus en laat het ei zo in het kuiltje glijden.
Doe nu een deksel op de pan en laat nog 5 minuten doorgaren.
Strooi voor serveren nog de verkruimelde feta en korianderblaadjes eroverheen.
Serveer eventueel met naanbroden die je volgens de verpakking hebt afgebakken of zelf hebt gemaakt.