1 persoon
Meestal kijk ik wat ik in de koelkast heb liggen en probeer daar dan salades mee te maken verspreid over de week. Zo ontstond ook deze heerlijke salade die ook nog eens hoog in eiwitten is.
100 g edamame bonen, diepvries
klein blikje kikkererwten
halve aubergine
goede hand spinazie
half bosje radijsjes
kwart komkommer
halve avocado
15 g tahin
50 g kwark
sap van een halve citroen
0,25 tl komijn
0,25tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
olijfolie
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breng water aan de kook en giet over de edamame bonen.
Snijd de aubergine in stukken. Meng deze samen met de kikkererwten met olie, 0,25 tl komijn, 0,25 tl gerookt paprikapoeder, zout en peper op een bakplaat en plaats voor 20-30 minuten in de oven.
Snijd de spinazie, radijsjes, avocado en komkommer in stukken en leg op een bord.
Meng de tahin, kwark en het citroensap met elkaar. Voeg water toe tot het een mooie schenk consistentie heeft.
Schep de geroosterde aubergine, kikkererwten en de edamame bonen op het bord.
Schenk de saus eroverheen. Voeg eventueel nog wat koriander en/of peterselie toe.