Salade met Mediterraanse twist

15 mei 2020

1 persoon

Meestal kijk ik wat ik in de koelkast heb liggen en probeer daar dan salades mee te maken verspreid over de week. Zo ontstond ook deze heerlijke salade die ook nog eens hoog in eiwitten is.

Ingrediënten

  • 100 g edamame bonen, diepvries

  • klein blikje kikkererwten

  • halve aubergine

  • goede hand spinazie

  • half bosje radijsjes

  • kwart komkommer

  • halve avocado

  • 15 g tahin

  • 50 g kwark

  • sap van een halve citroen

  • 0,25 tl komijn

  • 0,25tl gerookt paprikapoeder

  • zout en peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Breng water aan de kook en giet over de edamame bonen.

  • Snijd de aubergine in stukken. Meng deze samen met de kikkererwten met olie, 0,25 tl komijn, 0,25 tl gerookt paprikapoeder, zout en peper op een bakplaat en plaats voor 20-30 minuten in de oven.

  • Snijd de spinazie, radijsjes, avocado en komkommer in stukken en leg op een bord.

  • Meng de tahin, kwark en het citroensap met elkaar. Voeg water toe tot het een mooie schenk consistentie heeft.

  • Schep de geroosterde aubergine, kikkererwten en de edamame bonen op het bord.

  • Schenk de saus eroverheen. Voeg eventueel nog wat koriander en/of peterselie toe.