Salade met harissa aubergine, granaatappelpitjes en pistachenoten

20 april 2020

1 persoon

Dit is een ideale salade om te mealpreppen en mee te nemen naar werk. Er zullen dan wel wat jaloerse collega's zijn!

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 2 el harissa

  • optioneel: 1 tl rozenwater"

  • 1 klein blikje kikkererwten

  • goede hand spinazie

  • 125 g cherry tomaatjes

  • 2 el balsamicoazijn

  • halve rode ui

  • 30 g pistachenoten

  • 40 g granaatappelpitjes

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Halveer de aubergine en snijd een ruitpatroon in op het vlees van de aubergine.

  • Meng de harissa met het rozenwater en besmeer de binnenkant van de aubergine.

  • Plaats de aubergine met de harissa kant naar boven op een bakplaat in de oven.

  • Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Meng met de balsamicoazijn.

  • Voeg de cherrytomaatjes na 15 minuten toe aan de aubergine. En bak nog 10-15 minuten in de oven.

  • Snijd ondertussen de spinazie klein en hak de pistachenoten.

  • Haal de aubergine en cherrytomaatjes uit de oven.

  • Maak de salade op een bord door eerst de spinazie erop te leggen dan de aubergine en verdeel daarover de cherrytomaatjes, ui, gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes.

  • Besprenkel met wat goede kwaliteit olijfolie.