2 personen
Wist je dat een fruitsoort je het idee kan geven van pulled chicken of pork? Met jackfruit kan dat! Het is een geweldig alternatief als je vegetarisch of veganistisch wilt eten.
1 blik jackfruit
1 ui
4 teentjes knoflook
1 el kokosolie
1 el ahornsiroop
100 ml water
0,5 groente bouillonblokje
0,5 tl tabasco
limoenen
1,5 tl komijn
1,5 tl gerookt paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
0,5 tl zout
koriander
6 taco’s
2 rode chilipepers
1 rode paprika
2 lente uitjes
1 tomaat, zonder de zaadjes
0,25 komkommer, zonder zaadlijst
sap van 1 limoen
2 el rode wijnazijn
handje basilicum
peper en zout
0,25 rode ui
2 avocado’s
15 g koriander
sap van 1 limoen
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
Maak de salsa en guacamole door de ingrediënten in een keukenmachine te malen.
Laat de jackfruit uitlekken en snijd alle partjes door de helft. Dep droog met wat keukenpapier.
Snipper de ui en knoflook en bak in de kokosolie in een koekenpan.
Voeg de jackfruit, de ahornsiroop, het water, het bouillonblokje, sap van een halve limoen en de tabasco toe aan de ui en knoflook. Laat dit doorkoken voor 10 minuutjes.
Voeg alle kruiden toe en probeer de jackfruit uit elkaar te halen door de stukjes te pletten. Bak nog voor een paar minuten.
Bak de taco’s zoals vermeld op de verpakking.
Serveer de pulled jackfruit met de guacamole, salsa, (vegan) crème fraîche, partjes limoen en korianderblaadjes.