2 personen
Soms heb ik geen zin om een hele lasagne op te gaan bouwen en te moeten wachten tot hij klaar is wanneer ik hem in een ovenschaal maak. Deze open lasagne is daar een ideale hack voor. Je eet wel lasagne, maar het kost net even iets minder tijd en moeite. En dan is hij ook nog eens super lekker!
75 g ongebrande cashewnoten
2 el edelgistvlokken
0,5 tl appelciderazijn
0,25 tl knoflookpoeder
100 g gedroogde eierloze lasagnevellen
1 el olijfolie
200 g gemengde paddenstoelen
100 g rucola (of spinazie)
verse tijm
truffelolie
Kook de cashewnoten in water met wat citroensap voor 10-15 minuten en giet af.
Doe de cashewnoten in een blender met de rest van de cashewricotta ingrediënten en 60 ml water. Maal tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Kook de lasagnevellen al dente. Giet af en spoel na met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de paddenstoelen. Voeg na een paar minuten de rucola toe en bak mee tot deze is geslonken.
Smeer de cashewricotta op alle lasagnevellen. Verdeel het paddenstoelen-rucola mengsel eroverheen.
Snijd nu alle lasagnebladen doormidden, zodat je mooie vierkantjes krijgt. Stapel de vierkantjes op elkaar.
Maak de lasagne af door er wat truffelolie overheen te sprenkelen en wat tijm over te strooien. Je kunt het eventueel nog lekkerder maken met wat geroosterde hazelnoten.