4 personen
Deze quiche is gemaakt met een bodem van amandelmeel. Hierdoor is hij koolhydraatarm en glutenvrij. Mocht je niet van geitenkaas houden, kun je deze altijd vervangen voor bijvoorbeeld brie of geraspte oude kaas.
200 gram amandelmeel
3 geperste knoflooktenen
1 el Italiaanse kruiden
0,5 tl zout
0,25 tl verse peper
80 ml olijfolie
1 el + 1 tl water
125 gram rucola
300 gram gemengde paddenstoelen (kastanje, shiitake, oesterzwam)
olijfolie
6 eieren
80 ml (plantaardige) melk
0,5 tl zout
0,25 tl chilivlokken
100 gram zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200°C.
Mix alles voor de bodem in een kom.
Vet een quichevorm (22-24 cm doorsnede) in met olijfolie en druk het deeg in de vorm.
Bak de bodem blind in de oven voor 15 - 20 minuten.
Terwijl de bodem bakt kun je de vulling maken. Verwarm hiervoor een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak hierin de paddenstoelen. Zodra deze gebakken zijn doe je de rucola erbij tot deze geslonken is.
Mix apart in een maatbeker/mengkom de eieren, de melk, het zout en de chilivlokken.
Als de bodem klaar is met bakken verdeel dan het rucola-paddenstoelen mengsel over de bodem. Giet daarna het ei-melk mengsel eroverheen.
Verdeel de geitenkaas over de bovenkant van de quiche.
Bak de quiche in 30 minuten af.
Laat nog 5-10 minuten afkoelen als hij klaar is.
Lekker met een salade van rucola, rode ui gebakken in balsamico azijn, pecannoten, cherry tomaatjes, komkommer en zachte geitenkaas.