2 personen
Ook al is het eventjes geleden: happy 30th birthday voor mij! Dit taartje maakte ik om te vieren dat ik 30 ben geworden. En omdat ik het niet uitgebreid kon vieren, maar toch taart wilde eten maakt ik er een 2 persoonsversie van.
10 g walnoten, grof gehakt
45 g kristalsuiker
45 g roomboter
40 g bloem
1 tl espressopoeder
0,75 tl bakpoeder
1 ei
0,5 el melk
rasp van een halve citroen
0,25 tl vanille-extract
snuf zout
75 g poedersuiker
40 g roomboter, op kamertemperatuur
0,5 tl espressopoeder
0,25 tl vanille-extract
walnoten, ter decoratie
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed twee taartvormen van 10-12 cm doorsnede met bakpapier en vet de vormen in. Als je geen twee bakvormen hebt, bak ze dan achter elkaar af.
Meng de kristalsuiker, espressopoeder, bakpoeder, zout, gehakte walnoten en bloem in een kom.
Mix in een andere kom de roomboter, het ei, het citroenrasp en vanille-extract.
Schenk het beslag in gelijke delen in beide taartvormen of de helft van het beslag in de taartvorm en na het afbakken de rest van het beslag.
Bak de taart voor 20-25 minuten in de oven.
Zodra een tandenstoker schoon uit de taart komt, zijn ze klaar. Laat de taartlagen afkoelen op een rooster.
Klop de boter voor 5-10 minuten op tot hij wit en luchtig wordt. Zorg hiervoor dat je boter echt zacht is.
Mix de poedersuiker, het espressopoeder en vanille-extract erdoorheen.
Zorg dat je taart lagen echt goed afgekoeld zijn als je de boter crème erop gaat smeren anders smelt deze. Voor de opbouw van de taart leg je 1 taart laag neer en smeer daar de helft van de boter crème op. Plaats hier de tweede taart laag op. Smeer hier de andere helft van de boter crème op. Decoreer met wat walnoten en espressopoeder.