2 personen
Dit gerechtje is ideaal voor mealpreppen. Je maakt er lekker veel van voor je avondeten en dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch. Het zit boordevol groente en is heerlijk simpel en door een bouillonblokje toe te voegen als je de quinoa kookt ook lekker veel smaak!
100 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
200 gram kipfilet
1 tl oregano
1 tl piment
1 citroen
olijfolie
halve komkommer
100 gram (Griekse) yoghurt
halve citroen
munt
dille
1 rode paprika
1 rode peper
2 bosuitjes
300 gram doperwtjes
50 gram feta
Optioneel: zwarte olijven, rode ui
Bak de quinoa volgens de verpakking, maar voeg het bouillonblokje toe tijdens het koken.
Leg de kipfilet op een bakpapier en bestrooi beiden kanten met zout, peper, de oregano piment en rasp van de citroen. Vouw het bakpapier dicht en sla de kipfilet plat. Dit kan met een deegroller of lege wijnfles.
Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de kipfilets aan beide kanten zo'n 3-4 minuten.
Maak nu de tzatziki door de komkommer te raspen en het vocht eruit te knijpen. Voeg dit bij de (Griekse) yoghurt samen met het sap en de rasp van de citroen, de fijngesneden munt, dille en wat peper en zout. Roer dit door elkaar.
Snijd de paprika en bosui in stukjes en hak het pepertje fijn. Gebruik je diepvries erwtjes ontdooi deze dan in wat gekookt water. Pers de citroen die je net geraspt hebt uit. Voeg dit allemaal bij de quinoa en meng door elkaar.
Snijd de kip in reepjes.
Verdeel de quinoa over 2 borden en leg de kipfilet erop. Voeg een flinke lepel tzatziki toe bovenop de kip en vekruimel de feta eroverheen.
Ook lekker zijn wat zwarte olijven of een rood uitje!