Gnocchi met salieboter, geitenkaas en pompoen

01 februari 2021

2 personen

Dit is denk ik wel een van mijn favorieten. Echt comfortfood vind ik het. En niet eens zo heel moeilijk. In iets meer dan een half uurtje op tafel. Gebakken gnocchi met pompoen, geitenkaas en gebruinde boter met salie. Nomnomnom! Ik kook de gnocchi niet, maar bak ze meteen in de pan, dan krijgen ze een lekker krokant korstje met een zachte binnenkant. Gebruik hier wel verse gnocchi voor. Elke supermarkt heeft tegenwoordig een verse pasta afdeling waar dit wel te vinden is.

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten roomboter

  • 6 blaadjes salie

  • 1 kleine pompoen

  • 2 tenen knoflook

  • olijfolie

  • tijm

  • rozemarijn

  • 250 gram verse gnocchi

  • 50 gram zachte geitenkaas

  • 100 gram spinazie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180C.

  • Smelt de boter. Voeg als de boter gesmolten is de salieblaadjes toe en verhit dit op een laag vuur tot de boter een karamelkleur krijgt. Kijk regelmatig of de boter al goed is. Dit wordt ook wel een beurre noisette genoemd.

  • Schil ondertussen de pompoen en snijd doormidden. Haal de pitten eruit. Snijd de pompoen vervolgens in halve ringen van 1-2 cm.

  • Leg de pompoen op een bakplaat en pers de knoflook erover uit. Besprenkel met wat olijfolie, de tijm, de rozemarijn en peper en zout. Zet dit voor 30 minuten in de oven.

  • Na 20 minuten verwarm je een koekenpan en smelt je er wat boter in. Bak hierin de gnocchi goudbruin.

  • Verdeel de geitenkaas voor de laatste 10 minuten over de pompoen in de oven.

  • Als alles klaar is verdeel je de spinazie over 2 borden. Voeg hier de gnocchi en pompoen aan toe. Schenk de beurre noisette eroverheen.

  • Smullen maar!