2 personen
Easy peasy gevulde paprika's uit de oven. Mix alle ingredienten voor de vulling, vul de paprika's en daarna hop in een voorverwarmde oven. Kind kan de was doen. Lekker voor lunch of diner!
250 g mager rundergehakt
100 g tuinerwten, diepvries
120 g cherry tomaatjes
100 g mais
1 rode ui
2 rode paprika’s
1 avocado
1 limoen
1 tl komijn
0,25 tl cayennepeper
0,5 tl gerookt paprikapoeder
0,5 tl gedroogde oregano
peper en zout
olijfolie
eventueel: crème fraîche, zure room of kwark en tortilla chips
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui. Meng dit in een kom met het gehakt.
Voeg ook de mais, tuinerwten en kruiden toen.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Smeer de buitenkant in met olijfolie.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
Leg de paprika’s op een bakplaat en zet in de oven voor 20-30 minuten. Als de paprika’s te zwart worden kun je ze altijd afdekken met aluminiumfolie.
Prak terwijl de paprika’s in de oven staan de avocado samen met het sap van de limoen en wat peper en zout.
Serveer de paprika’s met de geprakte avocado en eventueel met wat crème fraîche, zure room of kwark en tortilla chips.