Geroosterde paprikasoep met smeerkaas

08 juli 2020

4 porties

Soep hoeft niet moeilijk te zijn. Voor deze soep heb je eigenlijk helemaal niet zoveel dingen nodig en is een geweldige manier om paprika's op te maken die eigenlijk een beetje oud beginnen te worden. Zo hup de oven in en roosteren en je maakt er een super lekkere paprika soep van. Krijg je ook nog een groot gedeelte van je portie groente voor de dag binnen!

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 2 knoflookteentjes

  • 6 kleine rode paprika's (of 3 grote)

  • 1 pot uitgelekte geroosterde paprika's

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 1 tl gerookt paprikapoeder, onafgestreken

  • 1 tl paprikapoeder, onafgestreken

  • 1 L water

  • bakje smeerkaas

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°C.

  • Snijd de paprika's doormidden en leg ze met de platte kant op een bakplaat. Vet ze in met een beetje olijfolie en besprenkel met zout.

  • Zet de paprika's in de over voor ongeveer 30 minuten tot ze goed zwart aan de bovenkant beginnen te worden.

  • Als de paprika's klaar zijn doe ze dan in een schaal met een folie'tje eroverheen.

  • Snijd ondertussen de ui en knoflook in grove stukken. Bak dit in een pan met wat olijfolie.

  • Terwijl de ui en knoflook aan het bakken is, kun je de paprika's ontvellen. Doe de paprika's daarna bij de ui en knoflook in de pan.

  • Doe ook de uitgelekte geroostere paprika's uit pot in de pan.

  • Voeg de 2 soorten paprikapoeder en het bouilonblokje toe. Bak dit even een minuutje.

  • Voeg de smeerkaas toe en roer goed door.

  • Na een paar minuutjes koken, kun je de soep blenden. Dit kan met een staafmixer of in de blender.

  • Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

  • Maak het helemaal af met een lekker brood en wat zelfgemaakte smeersels.