12 stuks
Ook voor lunch kun je pannenkoekjes eten. Maak bijvoorbeeld deze met courgette en radijsyoghurt. Krijg je ook nog een flinke dosis groente binnen!
200 g courgette
3 eieren
100 ml (plantaardige) melk
50 g kikkererwtenmeel
3 tl gedroogde oregano
200 g radijsjes
2 tl kappertjes
flinke hand gemixte kruiden
200 g (plantaardige) yoghurt/kwark
gemalen komijn
Rasp de courgette en knijp goed al het vocht eruit. Laat uitlekken op keukenpapier.
Klop de eieren met de melk, het kikkererwtenmeel, snuf zout en de oregano.
Spatel de geraspte courgette door het beslag.
Snijd de radijsjes in stukjes en snijd de kappertjes en kruiden fijn.
Meng de radijsjes, yoghurt/kwark en fijngesneden kappertjes en kruiden.
Breng op smaak met peper, zout en de komijn.
Zet een koekenpan op medium vuur en vet in.
Maak kleine hoopjes van het beslag en spreid niet te veel uit, dit komt vanzelf wel goed.
Zodra je belletjes begint te zien en het beslag wat opdroogt aan de bovenkant kun je de pannenkoekjes omkeren.
Serveer met de radijs yoghurt of kwark.