2 personen
Ga je barbecueën met dit fijne weer? Maak dan zeker dit vegetarische bijgerecht! En wist je dat je BBQ saus zelf ook heel makkelijk kunt maken? Het recept vind je op mijn website.
1 ui
2 knoflookteentjes
1 el olijfolie
1 el tomatenpuree
0,25 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl chilipoeder
0,25 tl gedroogde tijm
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 el sojasaus
1 blik witte bonen van 400 g (cannellini, carlotti, kleine etc)
200 g passata
Zout en peper
400 g gemixte paddenstoelen
3-5 el type: entry-hyperlink id: yGWJg0qO0G50QFMm06dMp
Scheur de paddenstoelen in stukken en doe ze in de koekenpan. Zet het vuur aan en bak voor ongeveer 10 minuten. Het vocht wat uit de paddenstoelen komt moet zijn verdampt. Voeg nu de BBQ-saus toe. Schep om tot overal BBQ-saus zit. Laat de BBQ-saus karamelliseren.
Maak ondertussen de BBQ-bonen. Snipper de ui en knoflook en bak in de olie.
Voeg de tomatenpuree, kruiden, suiker en sojasaus toe en roer om. Bak voor ongeveer 2 minuutjes.
Laat de bonen uitlekken en spoel af met water. Voeg toe aan de ui, knoflook en kruiden.
Voeg de passata toe en kook voor 5 minuutjes tot het is ingedikt. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Serveer met wat brood of gewoon zo los. Maak het eventueel af met wat verse tijm.